Köttbullsgulasch

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Passar utmärkt till pastan! Billigt, enkelt och så gott!

Ingredienser

  • Köttbullar
  • 500 g fläskfärs
  • 50 g brödsmulor av färskt vitt bröd
  • 1 gul lök, riven
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 ägg, uppvispat
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Margarin eller olja att steka i
  • Sås
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 dl varm höns- eller grönsaksbuljong
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk hackade färsk hackad salvia
  • Instruktioner

    1. Lägg alla ingredienser till köttbullarna i en bunke och blanda ordentligt. Rulla till ca 20 köttbullar.
    2. Hetta upp matfettet i en stekpanna. Stek köttbullarna tills de fått fin färg runt om och ställ åt sidan.
    3. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda utan lock i 20 minuter.
    4. Lägg i köttbullarna i såsen och lägg på lock. Lått puttra i 10 minuter och rör om då och då. Smaka av.
    5. Servera med kokt tagliatelle och din egen favoritsallad!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben