Köttbullslasagne

Serverar: 2 portioner

En förenklad form av lasagne med tagliatelle.

Ingredienser

  • 2 portioner kokt tagliatelle
  • Ca 200 g köttbullar
  • Tomatsås
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta, liten
  • Matfett
  • ½ burk krossade tomater
  • ½ tsk socker
  • Salt
  • Peppar
  • Ostsås
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl riven ost
  • 1 msk nyriven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Ugn 250º.
    2. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Spola den i kallt vatten och låt den rinna av. Skiva köttbullarna. Tomatsås: Skala lök och vitlök. Hacka den fint och fräs den i lite matfett tills den är mjuk och glansig. Tillsätt tomatkrosset och låt såsen puttra några minuter. Tillsätt socker och smaka av med salt och peppar. Ostsås: Häll mjölken till såsen i en kastrull. Vispa ner mjölet och låt såsen koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Rör ner osten och låt den smälta.
    3. Varva den kokta pastan med köttbullar, tomatsås och ostsås i en eldfast form och gratinera i ugnen tills lasagnen fått fin färg.
    4. Tips! Extra snabbt och lätt går det om du använder Keldas färdiga ostsås.

    Kommentarer (1)

    jessmo 8 september 2008

    Så enkelt och så smarrigt. Hela familjen blev överförtjusta och speciellt vår lilla dotter som är 16 månader. Hon älskade rätten:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben