Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Spola den i kallt vatten och låt den rinna av. Skiva köttbullarna.
Tomatsås:
Skala lök och vitlök. Hacka den fint och fräs den i lite matfett tills den är mjuk och glansig. Tillsätt tomatkrosset och låt såsen puttra några minuter. Tillsätt socker och smaka av med salt och peppar.
Ostsås:
Häll mjölken till såsen i en kastrull. Vispa ner mjölet och låt såsen koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Rör ner osten och låt den smälta.
Varva den kokta pastan med köttbullar, tomatsås och ostsås i en eldfast form och gratinera i ugnen tills lasagnen fått fin färg.
Tips!
Extra snabbt och lätt går det om du använder Keldas färdiga ostsås.
Kommentarer (1)
jessmo8 september 2008
Så enkelt och så smarrigt. Hela familjen blev överförtjusta och speciellt vår lilla dotter som är 16 månader. Hon älskade rätten:)
Så enkelt och så smarrigt. Hela familjen blev överförtjusta och speciellt vår lilla dotter som är 16 månader. Hon älskade rätten:)