Köttfärs-piroger

Serverar: 14-15 portioner

Tid: 1 timme

Enkelt & gott!

Ingredienser

  • 8 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 3 äggulor
  • 1 dl flytande margarin
  • 1 dl olja
  • 1 ½ dl kallt vatten
  • 500 g blandfärs
  • 1 msk baconost i tub
  • 3 msk sweet chili sås
  • Salt
  • Peppar
  • Räkor
  • Margarin
  • 1 äggvita
  • 1 äggula + lite vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl,salt & äggulor i en bunke.
    2. Arbeta samma ingredienserna,Häll sedan i oljan & margarinet.Tillsätt vatten så att degen binds ihop.
    3. Linda in degen i plastfolie och kyl i 30 minuter under tiden du förbereder fyllningen.
    4. Stek alla fyllnings-ingredienser på låg värme (ej räkorna) tills den nästan ser klar ut.
    5. Kavla ut degen på en lätt mjölad bänk,skär ut cirka 12cm runda mått ur degen.
    6. Lägg fyllningen som en liten stråle på varje pirog.
    7. Pensla kanterna med lite äggvita,vik degen över fyllningen,tryck till med en gaffel.
    8. Lägg pirogerna på en smord plåt och pensla dom med äggulan som är blandad med vatten.
    9. Grädda pirogerna i mitten utav ugnen på 225 grader i cirka 15-20 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben