Köttfärsgratäng á la Sofia

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

Tanken var att gårdagens middag skulle bli köttfärssås och spaghetti, men jag ångrade mig i sista stund. Det kändes så mycket roligare att få bjuda maken på köttfärsgratäng istället!

Ingredienser

  • Köttfärssås
  • 500 g nötfärs
  • 500 g krossade tomater
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 msk soja
  • Lökpulver
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 250 g Tagliatelle
  • Ostsås
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 100 g bonjour örtagård
  • 2 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Skivade tomater
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Börja med att koka pastan, enligt förpackningens anvisningar.
    3. Stek upp köttfärsen och tillsätt sedan de krossade tomaterna. Låt puttra ihop en stund. Häll därefter i sambal oeleken, sojan och de övriga kryddorna. Sänk värmen på plattan och låt det så smått värmas medan du gör ostsåsen.
    4. Koka upp matlagningsgrädden tillsammans med bonjouren. När det börjat koka halverar du värmen och häller i den rivna osten. Låt den smälta in i såsen och smaksätt med salt och peppar.
    5. Smörj en ugnsform. Varva sen pastan, köttfärssåsen och ostsåsen i två omgångar. Avsluta med ostsås längst upp. Stoppa in gratängen i ugnen i ca 10 min, ta sen ut den och lägg på skurna tomatklyftor och riven ost. In i ugnen igen tills den fått fin färg. Ca 10-15 min.
    6. Färdig att serveras! Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben