Köttfärslimpa med fetaost, tomat och persilja i tomatsås

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Smakrik god köttfärslimpa som passar vardagskvällen lixom till helgen.

Ingredienser

  • Köttfärslimpa
  • 400 gram köttfärs
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • ½ dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk rosmarin
  • 140 gram fetaost
  • 3 msk färsk persilja
  • 2 stora tomater
  • Tomatsås
  • 400 gram krossade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • ½ tsk vitpeppar
  • 1 tsk oregano
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Börja med att vispa upp ägget lätt med mjölken. Häll ner ströbröd och låt svälla någon minut. Blanda ner köttfärsen och kryddorna.
    3. Ta fram en ugnsform. Lägg ner hälften av köttfärsen och forma i en limpa. Fördela fetaost över limpan och skivade tomater, strö över persiljan. Täck över med resten av köttfärsen och nyp ihop så innehållet göms.
    4. Ställ in i ugnen i 15 min.
    5. Koka krossade tomaterna med kryddorna och pressa ner vitlöken.
    6. Ta ut formen och häll tomatsåsen runt om köttfärslimpan. Ställ tillbaka in i ugnen och låt steka i 20 min.
    7. Servera med fullkornsris och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    miniinatta 28 augusti 2011

    Riktigt got men starkt :) Får se hur min dotter reagerar då jag ammar :P

    fuxiakrister 3 januari 2013

    För mycket peppar, annars god

    compass 27 juni 2014

    Jag gjorde denna i dag. Men det är sommar då grillar jag mycket. Blev jätte gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben