Köttfärssoppa ala´Östra Ljungby

Serverar: 10-15 portioner

Tid: 45 minuter

Bra för den tunna plånboken och gott är det. Ta vad du har hemma i princip.

Ingredienser

  • 2 ½ kg blandfärs
  • 1,2 liter krossade tomater (3 burkar)
  • 6 hackade gula lökar
  • 1 vitkålshuvud i små bitar
  • 4 köttbuljongtärningar
  • 1 dl ketchup
  • 2-3 dl Heinz chilisås
  • 1 strimlad purjolök
  • 3 hackade röda paprikor
  • 1 knippe persilja till garnering
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Vatten
  • Paprikapulver
  • Chilipulver
  • 1 nypa kajennpeppar
  • Grovmalen svartpeppar
  • 1-2 kg skalad, tärnad potatis
  • Instruktioner

    1. Fräs köttfärsen och blanda sedan i den gula löken och purjolöken. Häll sedan i de krossade tomaterna, chilisås och ketchup. Ta sedan och krydda efter egen smak av alla kryddorna.
    2. Lägg i vitkålen och spä på med vatten tills det har täckt alla ingredienserna. Låt soppan puttra ett tag och lägg i paprikan till sist, så den inte blir för mjuk. Koka den tärnade potatisen i soppan eller i en gryta för sig i ca 10 minuter. Det räcker att sjuda soppan 20-30 minuter. Häll på vatten efter hur du vill ha soppan. Garnera med persilja uppe på soppan när du serverar den.
    3. Tips: Servera gärna knäckebröd till och jag brukar även ta i morötter, majs och blomkål i soppan det är gott med nästan vad som helst i.

    Kommentarer (3)

    Evia 19 juli 2009

    Detta låter smaskens. Ska testas.

    king200 19 juli 2009

    det va super gott jag tog om ett par gånger super

    Sandra-Louise 6 augusti 2009

    Jo då så att, den var riktigt super god... hade jag kunnat leva på ett par veckor i sträck. Hihi =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben