Köttfärssufflépaj

Serverar: 5 portioner

Tid: 45 minuter

Under det vita fluffiga döljer sig en underbart god och mustig köttfärssås.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 500 g köttfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • 200 g champinjoner
  • 1 purjolök
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk kalvfond
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk oregano
  • 100 g färskost vitlök
  • 3 äggvitor
  • 2 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Till-sätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen och lägg i en form, som är 24 cm i diameter, med löstagbar botten. Låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda i 10 minuter.
    2. Fyllning: Fräs färsen smulig i stekpanna med smör. Skiva svampen. Skölj och skiva purjolöken. Låt svamp och purjolök fräsa med färsen ett par minuter. Tillsätt krossade tomater, fond och kryddor. Koka upp och klicka i färskost. Koka ihop ett par minuter och smaka av. Häll i pajformen. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda i crème fraiche och bred över färsen. Grädda pajen i 200 grader i 15 minuter. Servera med sallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben