Under det vita fluffiga döljer sig en underbart god och mustig köttfärssås.
Ingredienser
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten
Fyllning
500 g köttfärs
1 msk smör eller margarin
200 g champinjoner
1 purjolök
400 g krossade tomater
1 msk kalvfond
Salt
Peppar
1 tsk oregano
100 g färskost vitlök
3 äggvitor
2 dl crème fraiche
Instruktioner
- Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Till-sätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen och lägg i en form, som är 24 cm i diameter, med löstagbar botten. Låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda i 10 minuter.
- Fyllning: Fräs färsen smulig i stekpanna med smör. Skiva svampen. Skölj och skiva purjolöken. Låt svamp och purjolök fräsa med färsen ett par minuter. Tillsätt krossade tomater, fond och kryddor.
Koka upp och klicka i färskost. Koka ihop ett par minuter och smaka av. Häll i pajformen.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda i crème fraiche och bred över färsen. Grädda pajen i 200 grader i 15 minuter. Servera med sallad.
Kommentarer (0)