Köttfärstortellini

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket gott.

Ingredienser

  • 300 g tortellini
  • 150 g nötfärs
  • olja eller flytande margarin
  • 1 tärnad morot
  • 1 hackad lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 burk svamp
  • 1 dl buljong
  • 2 msk tomatpuré eller 1 dl ketchup
  • 1 tsk torkad oregano
  • svartpeppar
  • 3 msk riven ost, t.ex. parmesan
  • Instruktioner

    1. Tillred tortellinin enligt anvisning på paketet, men uteslut saltet. Häll av vattnet genom ett durkslag.
    2. Bryn köttfärsen i stekpanna i ca 10 min.
    3. Ta upp färsen, skölj ur pannan. Häll lite olja eller flytande margarin i pannan. Tillsätt morötter, lök och vitlök, låt mjukna i 5 min ca på medelvärme. Häll tillbaka köttet i pannan, tillsätt svamp, buljong, tomatpuré eller ketchup, oregano o peppar. Koka samman under omrörning 10 min.
    4. Häll upp tortellini på serveringstallrikar och strö på riven ost. Serveras genast

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben