Köttfärsyakiniku

Serverar: 4 portioner

Rekordsnabba grytan. En rätt som är oerhört lätt att laga och som går bra att frysa.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olja
  • 1 dl japansk soja
  • 1½ dl torrt vitt vin eller 2 msk vitvinsvinäger + 1 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • ½ tsk grovmald svartpeppar
  • 1-2 msk finriven ingefära
  • Tillbehör
  • Ris, till 4 personer
  • Sallad
  • Instruktioner

    Bryn färsen i olja. Skiva löken och fräs den mjuk och glansig tillsammans med färsen. Häll på soja, vin, socker, peppar och ingefära. Koka 5-10 minuter under lock. Smaka av om det behövs med salt eller mer ingefära. Servera med ris och sallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben