Köttgrotta

Serverar: 4-6 portioner

Är en köttfärslimpa som är fylld med godsaker.

Ingredienser

  • 800 g blandfärs
  • 2 gula lökar
  • 3-4 klyftor med vitlök
  • 2 dl ströbröd, vid glutenallergi kan detta bytas ut mot havregryn
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Spiskummin
  • Fyllning
  • 1 paket bacon
  • 100-200 g färskost eller mögelost eller fetaost
  • Salt
  • Peppar
  • Spiskummin
  • Instruktioner

    1. Hacka vitlök och löken i matberedaren tills du får den konsistens som du vill ha på de, blanda sedan samman det med blandfärsen, ägget, mjölken och ströbrödet. När krydda efter smak.
    2. När smeten är färdig så forma den till en limpa och lägg den i en smord form, gör en skåra i mitten av limpan som går ner till ungefär mitten och fyll sedan på med osten. Knip sedan ihop limpan och täck den med bacon.
    3. Grädda den i 200 grader i ca 1 timme, låt den gärna stå en stund på eftervärme.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    dosand 13 december 2012

    Lätt att både göra och att äta!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben