Den som inte äter knödel går hungrig hela dagen" är ett österrikiskt ordspråk. Här botas hungern med en köttfärs- och baconknödel på värdshuset Sonnhof.
Ingredienser
500 gram mjölig potatis
200 g fläsk- eller nötfärs (eller bacon om du vill)
200 gram mjöl
1 lök
1 ägg
Persilja
Salt
Instruktioner
- Finhacka löken och bryn färsen eller baconbitarna med den en kort stund. Blanda i persilja, salt och peppar, och låt svalna. Koka potatisen, skala och pressa genom en potatispress. Blanda ner ägget, saltet och mjölet.
- Lägg degen på en mjölad skärbräda och forma den till en fem centimeter tjock rulle.
Snitta upp i skivor (cirka fem centimeter långa). Platta till dem i handflatan, fyll dem med kött och svep degen runt.
Lägg knödlarna tätt i en gryta och koka dem i saltat vatten i 10-15 minuter.
- Servera gärna en grönsallad till.
Kommentarer (0)