Köttknödel på Alpvis

Serverar: 2-4 portioner

Den som inte äter knödel går hungrig hela dagen" är ett österrikiskt ordspråk. Här botas hungern med en köttfärs- och baconknödel på värdshuset Sonnhof.

Ingredienser

  • 500 gram mjölig potatis
  • 200 g fläsk- eller nötfärs (eller bacon om du vill)
  • 200 gram mjöl
  • 1 lök
  • 1 ägg
  • Persilja
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken och bryn färsen eller baconbitarna med den en kort stund. Blanda i persilja, salt och peppar, och låt svalna. Koka potatisen, skala och pressa genom en potatispress. Blanda ner ägget, saltet och mjölet.
    2. Lägg degen på en mjölad skärbräda och forma den till en fem centimeter tjock rulle. Snitta upp i skivor (cirka fem centimeter långa). Platta till dem i handflatan, fyll dem med kött och svep degen runt. Lägg knödlarna tätt i en gryta och koka dem i saltat vatten i 10-15 minuter.
    3. Servera gärna en grönsallad till.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben