Köttmarinader

Serverar: 4 portioner

Den första passar bra till fläskkött och kyckling.Den andra till oxkött.

Ingredienser

  • Ljust kött
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 tsk stött rosmarin
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 st limefrukt , saften
  • Oxkött
  • 2 msk honung
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 dl olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 2 msk Timjan
  • 2 msk balsamvinäger
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till resp. marinad.Lägg ner köttet i en plastpåse lite större än köttet.Häll i marinaden, se till att köttets alla sidor får marinad på sig.Lägg in i kylen. 2. Det ljusa köttet bör marineras minst 2 timmar och oxköttet i minst 3 timmar.Vänd köttet flera gånger i plastpåsen under marineringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    farmoringer 28 mars 2009

    Idag har jag använt marinaden för oxkött till min älg. Smakade jättebra. Vid tillagningen saltade jag köttet lite, eftesom inget salt var i narinaden...

    farmoringer 25 april 2009

    Idag har jag testat marinaden för ljust kött. Den var lika god som den andra marinaden.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben