En nästan rå boll, full av kokos och täckt med mörk choklad.
Hittar du dekorationsögon i bakhyllan passar de perfekt att sätta fast på spindlarna.
Laktosfria, glutenfria och äggfria.
Ingredienser
4 dl kokosflingor
2 msk kokosolja
2 msk kokosmjölk
½ dl agavesirap
1 nypa vaniljpulver
1 nypa salt
Dekoration
150 g mörk choklad, finhackad
Kolasnören (kolla att de är glutenfria)
Instruktioner
- Mixa 2 dl av kokosflingorna tillsammans med kokosolja, kokosmjölk, agavesirap, vaniljpulver och salt. Det ska bli en hyfsat slät massa. Skrapa över i en skål och blanda ner resten av kokosflingorna. Rulla till bollar och ställ på en bricka. Ställ in i kylen i 20 minuter.
- Smält chokladen försiktigt i mikro eller över ett vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och tryck fast små bitar av kolasnören som spindelben. Ställ in i kylen så att chokladen stelnar.
Kommentarer (0)