Kokos-spindlar

Serverar: 10 portioner

En nästan rå boll, full av kokos och täckt med mörk choklad. Hittar du dekorationsögon i bakhyllan passar de perfekt att sätta fast på spindlarna. Laktosfria, glutenfria och äggfria.

Ingredienser

  • 4 dl kokosflingor
  • 2 msk kokosolja
  • 2 msk kokosmjölk
  • ½ dl agavesirap
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • Dekoration
  • 150 g mörk choklad, finhackad
  • Kolasnören (kolla att de är glutenfria)
  • Instruktioner

    1. Mixa 2 dl av kokosflingorna tillsammans med kokosolja, kokosmjölk, agavesirap, vaniljpulver och salt. Det ska bli en hyfsat slät massa. Skrapa över i en skål och blanda ner resten av kokosflingorna. Rulla till bollar och ställ på en bricka. Ställ in i kylen i 20 minuter.
    2. Smält chokladen försiktigt i mikro eller över ett vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och tryck fast små bitar av kolasnören som spindelben. Ställ in i kylen så att chokladen stelnar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben