Kokosberg

Serverar: 10 portioner

Dessa är obeskrivligt goda, för en kokos och chokladälskare som jag så är dessa oemotståndliga!!

Ingredienser

  • 1 dl marsankräm
  • 200 g kokosflingor
  • 1 ½ dl socker
  • 1 ägg
  • 50 g hackad mörk blockchoklad
  • ½ påse syltade apelsinskal
  • Garnering
  • Mörk blockchoklad
  • Ugn: 200°
  • Instruktioner

    1. Gör marsankrämen enligt förpackningens anvisningar. Hacka blockchokladen. Rör snabbt samman alla ingredienserna till en smidig smet.
    2. Klicka ut ca 10 stora kakor på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter eller tills kakorna har fin färg och känns torra.
    3. Lossa kakorna medan de ännu är varma. Ställ dem på galler och låt dem kallna. Smält blockchokladen i vattenbad eller i mikrovågsugnen. Doppa toppen av kakorna i chokladen. Ställ dem så att chokladen stelnar.
    4. Kakorna går att frysa.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben