Kokoschokladtryffel

Serverar: 25 portioner

Tid: 1 timme

Har precis gjort detta goda julgodis.

Ingredienser

  • 200 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 tsk finriven ingefära
  • 1 ½ dl kokos
  • Instruktioner

    Hacka chokladen och smält i vattenbad. Koka upp grädden med ingefäran i en kastrull. Sila ner grädden i chokladen. Blanda försiktigt till en jämn smet.Låt svalna och stelna i kylskåp ca 3 timmar. Rosta kokos i en stekpanna under omrörning så att den blir gyllenbrun. Forma små kulor av chokladtryffeln med en sked och rulla dem i en rostade kokosen.

    Kommentarer (1)

    Loulou3 21 december 2010

    Väldigt goda tryfflar, omtyckta av både stora och små! Smälter i munnen! Mums! Min son tyckte att de påminner om Raffaelo! En 5:a från osss! Bra omväxling till mörk choklad!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben