Extra goda blir de här mandel och kokosflarnen om man lägger ihop dem med apelsinchokladkräm emellan men du kan också servera dem ofyllda.
Ingredienser
50 g smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
125 g strimlad skållad mandel
1 ½ dl kokosflingor
1 msk ljus sirap
1 ½ msk matlagningsgrädde
Apelsinchokladkräm
150 g mörk choklad med apelsinsmak
½ msk smör (rumstemp)
1-2 tsk råsåcker
Instruktioner
- Smält smöret. ta från värmen. Rör i resten av ingredienserna. Klicka ut smeten glest på plåtar med bakpapper.
- Grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter.
- Smält chokladen över vattenbad. Rör i smöret under omrörning. Smaksätt ev med lite råsocker.
- Låt svalna och ev stelna något innan den breds på hälften av kakorna. Lägg samman kakorna två och två med fyllningen emellan.
- Ugn:
175 grader
Kommentarer (0)