Kokosdubbletter

Extra goda blir de här mandel och kokosflarnen om man lägger ihop dem med apelsinchokladkräm emellan men du kan också servera dem ofyllda.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 125 g strimlad skållad mandel
  • 1 ½ dl kokosflingor
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 ½ msk matlagningsgrädde
  • Apelsinchokladkräm
  • 150 g mörk choklad med apelsinsmak
  • ½ msk smör (rumstemp)
  • 1-2 tsk råsåcker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. ta från värmen. Rör i resten av ingredienserna. Klicka ut smeten glest på plåtar med bakpapper.
    2. Grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter.
    3. Smält chokladen över vattenbad. Rör i smöret under omrörning. Smaksätt ev med lite råsocker.
    4. Låt svalna och ev stelna något innan den breds på hälften av kakorna. Lägg samman kakorna två och två med fyllningen emellan.
    5. Ugn: 175 grader

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben