Kokosjordnötskakor

Serverar: 12 portioner

Mycket jordnötssmak. Mycket smarriga!

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2 ½ dl socker
  • 2 ½ dl jordnötssmör, creamy
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 5 dl kokosflingor
  • 2 dl jordnötter
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Rör med elvisp ihop 75 g smör med socker tills det är vitt och luftigt. Blanda ner jordnötssmör grundligt. Rör ner äggen ett i sänder, vaniljsocker och salt. Tillsätt mjölet lite i taget. Allt måste vara väl blandat innan mer mjöl tillsätts. Rör till slut ner kokosflingorna. Klä en liten långpanna (ca 20x20 cm) med bakpapper . Bred ut degen jämnt i pannan. Strö över jordnötterna. Tryck ner dem. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Den ska lite fuktig, inte helt torr efter ett stickprov. Låt svalna. Skär i rutor.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben