Kokosköttgryta

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar

Köttgryta i nya kläder

Ingredienser

  • 500 g nötkött (typ högrev)
  • 6 dl kokosmjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk wokkrydda
  • 1 röd paprika
  • 1 purjolök (strimlad)
  • 2 morötter
  • 2 vitlöksklyftor (hackade)
  • 10 gröna bönor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i mindre bitar och stek dem runt om, salta och peppra. När köttet är stekt så häll i alla torra kryddor och låt dem steka med en stund. Häll på kokosmjölken, och lägg i vitlökshacket och buljongtärningen. Låt allt småkoka tills köttet är mört, för större köttbitar kan det ta upp mot 1 1 /2 timme. Smaka ev. av såsen med ytterligare salt och peppar.
    2. Hacka alla grönsaker och strimla purjolöken. När köttet börjar närma sig klart ska alla grönsakerna i. Om såsen är för tjock så späd ut den med vatten. Låt grytan gå färdigt, vid servering kan grytan med fördel toppas med hackade cashewnötter.
    3. Servera med ris.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben