Kokosmums

Serverar: 20 portioner

Tid: 3 timmar

En klassiker till jul, smakar som gammeldags cocosbollar. Blir härligt fluffiga och "gräddiga".

Ingredienser

  • 4 ½ dl strösocker
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 äggvita
  • 1 ½ dl kallt vatten
  • 1 ½ msk gelatinpulver
  • 1 ½ dl kokhett vatten
  • Strössel
  • 4 - 5 dl kokosflingor
  • 1 ½ msk kakao
  • Instruktioner

    1. Blanda strösocker, florsocker, äggvitan och det kalla vattnet i en skål. Rör ut gelatinpulvret i det varma vattnet och tillsätt detta till sockerblandningen.
    2. Vispa allt med elvisp ca 25 minuter. Idealiskt är en elvisp med roterande bunke som då sköter sig själv.
    3. Blanda kokos och kakao. Strö ut en del av det som ett täcke i en rektangulär form ca 20x30 cm.
    4. Häll smeten i formen och strö över så mycket strössel som fastnar. Spara övrigt strössel.
    5. Låt smeten stå kallt tills den stelnat, ca 2 timmar.
    6. Skär smeten i rutor, ca 4x5 cm. Doppa snittytorna i resten av strösslet så att bitarna är helt täckta med strössel.
    7. Förvara dem svalt

    Liknande recept

    4
    3 h
    20
    3
    5
    3 h
    20
    1
    5
    5 h
    20
    1

    Kommentarer (1)

    Sork 2 januari 2011

    Härliga! Blev barnens favorit i jul.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben