En klassiker till jul, smakar som gammeldags cocosbollar. Blir härligt fluffiga och "gräddiga".
Ingredienser
4 ½ dl strösocker
3/4 dl florsocker
1 äggvita
1 ½ dl kallt vatten
1 ½ msk gelatinpulver
1 ½ dl kokhett vatten
Strössel
4 - 5 dl kokosflingor
1 ½ msk kakao
Instruktioner
- Blanda strösocker, florsocker, äggvitan och det kalla vattnet i en skål. Rör ut gelatinpulvret i det varma vattnet och tillsätt detta till sockerblandningen.
- Vispa allt med elvisp ca 25 minuter. Idealiskt är en elvisp med roterande bunke som då sköter sig själv.
- Blanda kokos och kakao. Strö ut en del av det som ett täcke i en rektangulär form ca 20x30 cm.
- Häll smeten i formen och strö över så mycket strössel som fastnar. Spara övrigt strössel.
- Låt smeten stå kallt tills den stelnat, ca 2 timmar.
- Skär smeten i rutor, ca 4x5 cm. Doppa snittytorna i resten av strösslet så att bitarna är helt täckta med strössel.
- Förvara dem svalt
Liknande recept
Kommentarer (1)
Härliga! Blev barnens favorit i jul.