En frasig och kokossmakande Pavlova toppad med grädde, ananas, kiwi, physalis och passionsfrukt blir den perfekta avslutningen på varje kalas. Men den passar såklart lika bra vilken dag som helst när man vill göra lite festligare.
Ingredienser
Smör + mjöl till plåten
4 äggvitor
2 dl socker
1 tsk ättikssprit
1 msk Maizena majsstärkelse
1 dl socker
Fyllning
4 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
1 burk, 227 g varav 140 g krossad ananas
5 kiwi
2 passionsfrukter
10 physalis
Mynta
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
Rita en cirkel, på ett bakplåtspapper som är 28 cm i diameter. Smörj i cirkeln med smör och strö över lite mjöl.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning tills det blir en blank maräng. Vänd ner ättika, majsstärkelse och kokos. Bred ut marängen i cirkeln. Grädda i 1½ timme. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar i minst 3 timmar.
- Vispa grädde och vaniljsocker. Låt ananasen rinna av väl och pressa ur saften med en sked. Blanda ner ananasen i grädden och fördela på marängen. Garnera med kiwiskivor, passionsfrukt, physalis och mynta.
Kommentarer (0)