Detta sötaktiga tunnbröd är det perfekta tillbehöret till riktigt starka rätter.
Ingredienser
3,75 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 dl flagad torkad kokos
4 msk kokhett vatten
15 g osaltat smör
Instruktioner
- Räcker till 12 roti 4-6 personer
- Blanda mjöl, salt och kokos i en stor skål. Arbeta in tillräckligt med vatten så att en mjuk och smidig deg bildas. Stjälp upp degen på en lätt mjölad bakyta och knåda i 5 minuter.
- Dela degen i 12 lika stora bitar, rulla dem till bollar och tryck sedan ut dem till rundlar med ca 7 cm diameter. Lägg var rundel mellan ett par bitar plastfolie eller två ark bakplåtspapper och kavla ut dem till 2 mm tjocka roti.
- Värm ugnen till 150 grader och hetta upp en stekpanna över hög värme. Ta bort folien eller bakplåtspappret frrån en roti när pannan är riktigt het och grädda 1 minut på var sida till dess att brödet fått färg. Lyft rotin ur pannan och lägg dem i en ugnsfast form. Håll varmt medan resten av bröden gräddas och ända fram till servering. Smält smöret och pensla på bröden före servering.
Kommentarer (0)