Kokosstjärnor

Serverar: 15 portioner

Goda

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 2 dl kokosflingor
  • 2 msk äggvita
  • 1½ msk hallonsylt
  • 50 g mörk choklad
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Riv mandelmassan, tillsätt kokosflingorna och äggvitan och arbeta samman till en slät massa. "mjöla" bakbordet med florsocker och kavla ut degen till ca: 1 cm tjocklek. Ta med ett pepparkaksmått ut stjärnor och lägg dessa på en bakpappersklädd plåt.
    3. Tryck en liten fördjupning mitt på varje kaka och fyll denna med lite hallonsylt. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 7-8 minuter.
    4. Bryt chokladen i mindre bitar och smält i micon eller i varmt vattenbad. Doppas kakorna lätt i chokladen. Stryk av överflödig choklad mot kanten och lägg kakorna på smörpapper att stelna.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben