Kolabåtar

Det tar lite tid att göra dessa kondiskakor men resultatet blir himmelskt gott.

Ingredienser

  • deg
  • 100 g smör
  • 1½ dl socker
  • ½ ägg
  • 3 ½ dl mjöl
  • kräm
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • ½ dl grädde
  • 125 g smör
  • garnering
  • 1 pkt ljus choklad 200 g
  • lite flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Blanda degen och låt vila i kyla 1 timma. Sjud försiktigt äggulorna med sockret och grädden tills det tjocknar, se till så att det inte bränns. Klicka i smöret och vispa. Låt kallna ordentligt.
    2. Tryck ut degen i formar. Grädda i 200 ° i cirka 10 min.
    3. Lägg ett litet tunt lager jordgubbsylt i botten, klicka därefter i krämen. Ställ i kylskåp eller frys så de blir riktigt kalla.
    4. Smält ljus blockchoklad med lite olja och doppa snabbt ”båtarna i chokladen. Strö över flagad mandel och kyl igen.

    Kommentarer (1)

    Allimac 2 januari 2009

    Väldigt goda kakor! Men jag hade nog inte kallat dom kolabåtar, eftersom det är en smörkräm och inte kola som fyllning. Förutom ordvalet så är det hur som helst jättegott och jag kommer göra dessa fler gånger! Laddar även upp en bild på de kakor jag gjorde (har inga mördegsformar så jag använde vanliga aluminiumformar, därav runda "båtar") :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben