Kolacupcakes/muffins med kokosfrosting

Serverar: 16 portioner

Dessa cupcakes/muffins är farligt fluffiga och barnsligt goda. De äts helst upp på en gång, annars håller de sig bra i kylskåpet. Laktosfria och äggfria. Glutenfri? Ersätt vetemjölet med 2 dl rismjöl + 2 dl majsmjöl + 1 dl majsstärkelse.

Ingredienser

  • Kolacupcakes
  • 4 dl vetemjöl
  • 1½ dl socker
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 1½ dl ljus sirap
  • 3 dl växtbaserad mjölk, t ex mandel-, soja- eller havremjölk
  • 1 dl rapsolja
  • Kokosfrosting
  • 1 dl kokosolja, rumsvarm
  • 50 g mjölkfritt smör, rumsvarmt
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kokosmjölk
  • Garnering
  • Kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Placera muffinsformar i en muffinsplåt.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ner lite sirap, mjölk och olja i taget. När du har en slät smet utan klumpar fyller du formarna till 2/3 med smet. Grädda i ca 15 minuter eller tills de är helt torra i mitten, testa med en sticka. Ta ut och låt svalna helt.
    3. Vispa ihop samtliga ingredienser till frostingen med hjälp av en elvisp.
    4. Bred på ett tjockt lager frosting på varje cupcake och garnera med kokosflingor.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben