Kolacupcakes/muffins med kokosfrosting
Dessa cupcakes/muffins är farligt fluffiga och barnsligt goda. De äts helst upp på en gång, annars håller de sig bra i kylskåpet.
Laktosfria och äggfria.
Glutenfri? Ersätt vetemjölet med 2 dl rismjöl + 2 dl majsmjöl + 1 dl majsstärkelse.
Ingredienser
Kolacupcakes
4 dl vetemjöl
1½ dl socker
2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
1½ dl ljus sirap
3 dl växtbaserad mjölk, t ex mandel-, soja- eller havremjölk
1 dl rapsolja
Kokosfrosting
1 dl kokosolja, rumsvarm
50 g mjölkfritt smör, rumsvarmt
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kokosmjölk
Garnering
Kokosflingor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Placera muffinsformar i en muffinsplåt.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ner lite sirap, mjölk och olja i taget. När du har en slät smet utan klumpar fyller du formarna till 2/3 med smet. Grädda i ca 15 minuter eller tills de är helt torra i mitten, testa med en sticka. Ta ut och låt svalna helt.
- Vispa ihop samtliga ingredienser till frostingen med hjälp av en elvisp.
- Bred på ett tjockt lager frosting på varje cupcake och garnera med kokosflingor.
Kommentarer (0)