Ett recept som egentligen inte skiljer sig så mycket från andra kladdkakor men jag kör stenhårt på detta och får man bara till kladdigheten är man med i matchen.
"Kolaktigheten" i överdraget kan man variera efter eget tycke, koka länge - knäckstuk, koka lite kortare - vääääldigt lös/mjuk kola, efter eget tycke som sagt.
Ingredienser
Till kakan
150 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
Till kolan
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl socker
2 msk sirap
100 g mörk blockchoklad
75 g smör
Instruktioner
- Först gör du kakan på följande vis:
Smält smöret.
Vispa ihop ägg, socker och vanilj i en bunke.
Sikta i mjöl, kakao och bakpulver.
Blanda i smöret.
Häll blandningen i en smord form med löstagbara kanter.
Ugnen på 175° och låt den vara där ca 20 minuter.
- Därefter blandar du ihop kolasmeten så här:
Blanda grädde, socker, sirap och choklad.
Sjud/koka ihop till tjock jämn smet medan kakan är i ugnen.
Ta bort från plattan och rör i smöret.
Häll över allt på chokladbotten, låt kallna.
Liknande recept
Kommentarer (0)