Kolakladdkaka

Ett recept som egentligen inte skiljer sig så mycket från andra kladdkakor men jag kör stenhårt på detta och får man bara till kladdigheten är man med i matchen. "Kolaktigheten" i överdraget kan man variera efter eget tycke, koka länge - knäckstuk, koka lite kortare - vääääldigt lös/mjuk kola, efter eget tycke som sagt.

Ingredienser

  • Till kakan
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl mjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Till kolan
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 75 g smör
  • Instruktioner

    1. Först gör du kakan på följande vis: Smält smöret. Vispa ihop ägg, socker och vanilj i en bunke. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Blanda i smöret. Häll blandningen i en smord form med löstagbara kanter. Ugnen på 175° och låt den vara där ca 20 minuter.
    2. Därefter blandar du ihop kolasmeten så här: Blanda grädde, socker, sirap och choklad. Sjud/koka ihop till tjock jämn smet medan kakan är i ugnen. Ta bort från plattan och rör i smöret. Häll över allt på chokladbotten, låt kallna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben