Kolakrisprulle

Serverar: 1 portioner

Riktigt gott

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 100g malda nötkärnor
  • 0,5 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Kolakräm
  • 3 dl kaffegrädde
  • 1,5 msk ljus sirap
  • 0,75 dl socker
  • 2 tsk kakao
  • 1,5 msk kallt smör
  • 2 dl rice-crispies
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Klä en långpanna med bakpapper. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Vänd försiktigt ner malda nötkärnor. Sikta till sist ner mjöl och bakpulver och rör varsamt smeten slät. Bred ut smeten i långpannan och grädda i ca 5 min. Lossa bottnen ur formen och låt kallna under bakduk.
    2. Kolakräm: Mät upp alla ingredienser utom smör och flingor i en kastrull. Koka krämen i ca 7 min och ta därefter bort från plattan. Tillsätt smör och rör om. Kyl krämen kallt vattenbad. Krossa flingorna lätt och vänd ner dem i krämen. Vänd rulltårtsbottnen upp och ner på smörpapper och dra bort bakpapret. Bre krämen i ett jämnt lager och rulla samman.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben