En underbart god kaka med mjölkchoklad och segt marängtäcke.
Ingredienser
400 g mjukt smör
2 dl socker
2 dl farinsocker
4 äggulor
2 msk vatten
8 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
Ca 200 g mjölkchoklad
Marängsmet
6 äggvitor
6 dl socker
Instruktioner
- Rör ihop smöret, sockret och farinsockret till en krämig smet. Tillsätt de övriga ingredienserna, äggulorna kan med fördel röras ner en och en.
- Lägg ut smeten i en smord långpanna, eller lägg först i ett bakplåtspapper. Hacka chokladen och strö den över smeten.
Grädda i 200 grader, nästan längst ner i ungefär 10-15 min.
- Till marängsmeten så vispas vitorna till ett hårt skum. Tillsätt sedan sockret och rör försiktigt runt. Bred marängen över kakan och grädda ytterligare 10-15 min tills dess att marängen fått fin färg.
Kommentarer (0)