Kolamarängkaka

Tid: 15 minuter

En underbart god kaka med mjölkchoklad och segt marängtäcke.

Ingredienser

  • 400 g mjukt smör
  • 2 dl socker
  • 2 dl farinsocker
  • 4 äggulor
  • 2 msk vatten
  • 8 dl mjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • Ca 200 g mjölkchoklad
  • Marängsmet
  • 6 äggvitor
  • 6 dl socker
  • Instruktioner

    1. Rör ihop smöret, sockret och farinsockret till en krämig smet. Tillsätt de övriga ingredienserna, äggulorna kan med fördel röras ner en och en.
    2. Lägg ut smeten i en smord långpanna, eller lägg först i ett bakplåtspapper. Hacka chokladen och strö den över smeten. Grädda i 200 grader, nästan längst ner i ungefär 10-15 min.
    3. Till marängsmeten så vispas vitorna till ett hårt skum. Tillsätt sedan sockret och rör försiktigt runt. Bred marängen över kakan och grädda ytterligare 10-15 min tills dess att marängen fått fin färg.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben