Kolamums

Kakor som skärs i rutor. Har ej provat receptet, låter gott!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl farinsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 ½ dl mjölk
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 dl ströbröd eller kokosflingor
  • Kola
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • ½ dl vispgrädde
  • ½ dl sirap
  • Chokladkulor till dekoration
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och farinsocker fluffigt med elvisp. Rör ner vaniljsocker och kakao. Rör ner det smälta smöret och mjölken. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en annan bunke och rör ner det. Rör försiktigt ihop allting till en jämn smet med en sked. Ta fram en avlång form, ca 40X30 cm stor och med en kant som är minst 3 cm hög. Smörj formen och bröa den med ströbrödet eller kokosflingor. Häll smeten i formen och grädda nederst i ugnen i 10-15 minuter. Blanda alla ingredienserna till kolan i en kastrull. Koka upp och låt sjuda tills smeten tjocknat. (Det tar ca 20 minuter) Lägg kakan på ett fat, bred kolasmeten över hela kakan och dekorera med chokladkulor eller strössel.
    2. Låt stå och stelna. Skär kakan i rutor, blir ca 24 rutor.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben