Kolapudding

Serverar: 10-12 portioner

Det lät så gott!

Ingredienser

  • Sås
  • ½ dl Dansukker råsocker
  • ½ dl Dansukker strösocker
  • 50 g osaltat smör
  • 2½ dl Dansukker ljus sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • Pudding
  • 125 g rumsvarmt, osaltat smör
  • 2 dl Dansukker råsocker
  • 4 ägg
  • 3 ¾ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl russin, gärna gula
  • 3 dl kokande vatten
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk frystorkat kaffe
  • 100 g grovhackade valnötter
  • Servering
  • Vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Blanda samman råsocker, strösocker, smör, ljus sirap och grädde till såsen i en kastrull och sjud tills det tjocknat. Låt svalna.
    2. Klä bottnen av en springform med bakplåtspapper och smöra det samt kanterna.
    3. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i sänder, och arbeta in dem ordentligt. Vänd i mjölet och bakpulvret.
    4. Lägg russin, kaffe och bakpulver i en skål och häll på vattnet. Låt stå i 5 minuter innan det arbetas in i smeten. Tillsätt nötterna. Lägg smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 175° i ca 1 1/2 timme.
    5. Servera kolapuddingen ljummen med kolasåsen och en klick vispad grädde.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben