Kolaris

Serverar: 18 portioner

Tid: 50 minuter

Enkelt och gott.

Ingredienser

  • 3 msk vispgrädde
  • 25 g smör eller margarin
  • 3 msk socker
  • 1 msk honung
  • 1 msk ljus sirap
  • 3-4 dl vårgårdaris
  • 50 g mörk choklad
  • Instruktioner

    Mät upp alla ingredienserna utom riset i en kastrull, den ska vara stor nog så den kan rymma riset senare. Koka upp smeten till kola konsistens i cirka 3 minuter. Ta sedan kastrullen från värmen och rör ner riset. Klicka ut smeten till toppar på smörpapper. Låt svalna lite. Smält chokladen i ett vattenbad. Doppa bottnen på de kalla topparna i chokladen och ställ dem sedan svalt så att de får stelna. Gärna i små muffinsformar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben