Kolatosca

En underbar kaka - god som konfekt! Baka i långpanna och skär i rutor.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl mjölk
  • 75 g smält avsvalnat smör
  • Topping
  • 25 g smör
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ dl mörk sirap
  • 100 kokosflingor
  • Dessutom
  • 1 dl kolaströssel
  • Instruktioner

    1. Rör först ihop ägg och socker. Blanda i mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Rör i mjölk och smält smör. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna ca 25 x 30 cm. Häll i smeten. Grädda kakan 15 minuter i 200 grader.
    2. Sjud under tiden ihop toppingen av smör, grädde, sirap och kokos. Tag ut kakan och bred smeten över kakan. Grädda ytterligare 10 minuter. Tag ut kakan och strö på kolaströssel medan den är riktigt varm. Skär i bitar när den kallnat.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben