Kolbullar

Serverar: 4 portioner

Skogshuggarmat från förr och lagas över öppen eld med järnspanna

Ingredienser

  • 4 dl vatten
  • 2 dl kornmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • salt
  • sidfläsk i tärningar
  • smör
  • lingonsylt
  • Instruktioner

    Blanda mjöl, salt och vatten Stek lite av fläsket och slå på smeten Vänd kolbullen Servera med lingonsylt och smör.

    Liknande recept

    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (1)

    Reiko 1 november 2011

    Otroligt gott med kolbulle! Extra mysigt att ta den gamla järnpannan, sätta ett längre skaft i skaftet (typ en kraftigare björkpinne) och hälla i smeten i järnpannan som hålls över öppen eld! Perfekt på utflykterna :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben