Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd ner crème-fraichen. Tillsätt mjölken under konstant omrörning. Tillsätt vaniljsocker och pressad citron.
Ställ kallt i kylskåp i ca 1 timme fram till servering, och rör om några gånger under tiden så att sockret löses ut.
Servera tillsammans med små finskorpor eller mandelbiskvier.
Kommentarer (2)
Mrchipps29 maj 2014
Koldskål är så frisk och härligt gott,brukar äta detta när jag är i danmark och med kammerjunker,små finskorpor
Kan man också äta med dansk kärnmmjölk
Men Koldskål är en höjdare,prova själv får ni se...
Tack till Tina62
Karsten14 juli 2014
Det är ingen dessert utan ett mellanmål.
Det innehåller varken mjölk eller crème fraiche.
Man kan däremot ersätta Kärnmjölk som det originellt ska vara med lättfil/yoghurt.
Detta recept är inte representativt.
Lika lite som mousserande vin är champage
Koldskål är så frisk och härligt gott,brukar äta detta när jag är i danmark och med kammerjunker,små finskorpor Kan man också äta med dansk kärnmmjölk Men Koldskål är en höjdare,prova själv får ni se... Tack till Tina62
Det är ingen dessert utan ett mellanmål. Det innehåller varken mjölk eller crème fraiche. Man kan däremot ersätta Kärnmjölk som det originellt ska vara med lättfil/yoghurt. Detta recept är inte representativt. Lika lite som mousserande vin är champage