Kolesterolkaka

Serverar: 25-30 portioner

Jättegod kaka, men med mycket kalorier. Görs i långpanna.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 8 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 175 g smält margarin
  • Glasyr
  • 75 g margarin
  • 2 dl strösocker
  • 1½ dl grädde
  • 1 dl sirap
  • 1 påse kokos
  • Instruktioner

    1. Rör ihop ägg och socker. Tillsätt övriga ingredienser - smöret sist. Häll smeten i smord, bröad långpanna. Grädda i 200 grader ca 15 minuter.
    2. Blanda alla ingredienser till glasyren i en kastrull. Koka i ca 5 minuter. Bred glasyren på den varma kakan och grädda ytterligare 10 minuter.
    3. Skär i bitar när kakan svalnat.

    Kommentarer (1)

    gottgris 31 maj 2008

    Den var söt och god, men tog lång tid att grädda. Fick lägga folie över så det inte bränns. Alla ugnar gräddar ju olika.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben