Kolibrikaka

Serverar: 15 portioner

Mycket gott i dessa kakorna. Satsen räcker till 2 formar. Receptet är tydligen danskt.

Ingredienser

  • 7 1/2 dl vetemjöl
  • 2 dl valnötter
  • 2 bananer
  • 250 g krossad ananas på burk
  • 3 ägg
  • 3 dl rapsolja
  • 1 tsk bordssalt
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl strösocker
  • Glasyr
  • 500 g strösocker
  • 125 g smör
  • 250 g mjuk gräddost 60+
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Värm upp ugnen till 175°C. Smöra två kakformar och mjöla dem något.
    2. Sikta ihop mjöl, bakpulver och salt i en skål.
    3. Blanda olja, ägg, krossad ananas, mosad banan och hackade valnötter i en stor skål. Tillsätt mjölblandningen och blanda ihop det ordentligt med händerna.
    4. Häll degen i de iordninggjorda formarna och baka dem i ugnen i 1 timme, eller tills en tandpetare som sticks ner i mitten av kakan fortfarande är ren. Ta ut kakorna ur ugnen och låt dem svalna på ett galler.
    5. Gör glasyren genom att blanda ihop gräddost, mjukt smör, socker och vaniljsocker. Fördela glasyren ovanpå och på sidorna av kakorna

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben