Mycket gott i dessa kakorna. Satsen räcker till 2 formar. Receptet är tydligen danskt.
Ingredienser
7 1/2 dl vetemjöl
2 dl valnötter
2 bananer
250 g krossad ananas på burk
3 ägg
3 dl rapsolja
1 tsk bordssalt
1 tsk bakpulver
5 dl strösocker
Glasyr
500 g strösocker
125 g smör
250 g mjuk gräddost 60+
1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Värm upp ugnen till 175°C. Smöra två kakformar och mjöla dem något.
- Sikta ihop mjöl, bakpulver och salt i en skål.
- Blanda olja, ägg, krossad ananas, mosad banan och hackade valnötter i en stor skål. Tillsätt mjölblandningen och blanda ihop det ordentligt med händerna.
- Häll degen i de iordninggjorda formarna och baka dem i ugnen i 1 timme, eller tills en tandpetare som sticks ner i mitten av kakan fortfarande är ren. Ta ut kakorna ur ugnen och låt dem svalna på ett galler.
- Gör glasyren genom att blanda ihop gräddost, mjukt smör, socker och vaniljsocker. Fördela glasyren ovanpå och på sidorna av kakorna
Kommentarer (0)