Kom-i-gång-frallor

Snabba, enkla och goda, frallorna bakas med bakpulver så de behöver inte jäsa.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 ½ msk bakpulver
  • 3 dl filmjölk
  • ½ dl flytande margarin
  • 2 msk solrosfrön eller pumpakärnor
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Ger 16 frallor
    2. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt i en bunke. Häll filmjölk och margarin över mjölblandningen och rör ihop.
    3. Baka ut degen med lite mjöl på fingrarna, dela i 16 delar och forma till frallor. Pensla med ägg och strö över fröna och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

    Kommentarer (2)

    Annie28 1 april 2011

    Hej jag bara undrar över receptet? i ingredienserna står det mjölk men i beskrivningen står det filmjökl? vad ska det vara... tacksam för svar snabbt!

    Annie28 1 april 2011

    Oj stavade visst fel.. ska ju vara filmjölk!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben