Snabba, enkla och goda, frallorna bakas med bakpulver så de behöver inte jäsa.
Ingredienser
4 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
1 ½ msk bakpulver
3 dl filmjölk
½ dl flytande margarin
2 msk solrosfrön eller pumpakärnor
1 ägg
Instruktioner
- Ger 16 frallor
- Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt i en bunke. Häll filmjölk och margarin över mjölblandningen och rör ihop.
- Baka ut degen med lite mjöl på fingrarna, dela i 16 delar och forma till frallor. Pensla med ägg och strö över fröna och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Kommentarer (2)
Hej jag bara undrar över receptet? i ingredienserna står det mjölk men i beskrivningen står det filmjökl? vad ska det vara... tacksam för svar snabbt!
Oj stavade visst fel.. ska ju vara filmjölk!