Kom på macka-middag

Serverar: 4 portioner

Jättegod macka med fläskfilé, salladslök, körsbärstomater och riven ost.

Ingredienser

  • 1 knippa salladslök
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 8 skivor fläskfilé, ca 500 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 stora skivor lantbröd
  • Körsbärstomater, ca 200 g
  • Riven ost, ca 150 g
  • Olja
  • Servering
  • Grönsallad med färsk gurka och rädisor
  • Instruktioner

    1. Skölj och strimla salladslöken. Fräs den glansig i 1 msk olja. Krydda med 1-2 pressade vitlöksklyftor. Ta upp.
    2. Platta ut 8 skivor fläskfilé till stora schnitzlar. Stek dem i en msk olja i 2-3 minuter per sida. Krydda med salt och svartpeppar.
    3. Droppa lite olja på 4 stora skivor lantbröd. Lägg på 2 schnitzlar på varje, lite omlott. Fördela löken över och halverade körsbärstomater. Strössla över riven ost.
    4. Gratinera smörgåsarna i ugn, 250 grader, i ca 5 minuter eller tills osten smält ner.
    5. Servera med en grönsallad med färsk gurka och rädisor.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben