Jättegod macka med fläskfilé, salladslök, körsbärstomater och riven ost.
Ingredienser
1 knippa salladslök
1-2 pressade vitlöksklyftor
8 skivor fläskfilé, ca 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 stora skivor lantbröd
Körsbärstomater, ca 200 g
Riven ost, ca 150 g
Olja
Servering
Grönsallad med färsk gurka och rädisor
Instruktioner
- Skölj och strimla salladslöken. Fräs den glansig i 1 msk olja. Krydda med 1-2 pressade vitlöksklyftor. Ta upp.
- Platta ut 8 skivor fläskfilé till stora schnitzlar. Stek dem i en msk olja i 2-3 minuter per sida. Krydda med salt och svartpeppar.
- Droppa lite olja på 4 stora skivor lantbröd. Lägg på 2 schnitzlar på varje, lite omlott. Fördela löken över och halverade körsbärstomater. Strössla över riven ost.
- Gratinera smörgåsarna i ugn, 250 grader, i ca 5 minuter eller tills osten smält ner.
- Servera med en grönsallad med färsk gurka och rädisor.
Kommentarer (0)