Kometgryta

Jättelätt och god fiskgryta.

Ingredienser

  • 2 msk flytande margarin
  • 1½ msk vetemjöl
  • 2½ dl vatten
  • 1½ msk flytande hummerbuljong
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • 3 dl finskuren purjolök
  • 1 krm röd chilipeppar
  • 2 msk Dijonsenap
  • 2 msk finhackad dill
  • 350-400 g torsk, sej, hokie i bitar
  • Salt
  • Vitpeppar, malen
  • Instruktioner

    1. Smält margarin i en kastrull och vispa ner vetemjölet. Dra kastrullen av värmen och tillsätt vatten, buljong och matlagningsgrädde under vispning.
    2. Tillsätt purjolök och chili och låt såsen puttra ca 3 minuter. Smaksätt med senap och dill.
    3. Låt fisken rinna av, skär den i bitar blanda sedan ner dem i grytan. Låt grytan sjuda i ca 20 minuter tills fisken är klar och smaka av med salt och peppar.

    Kommentarer (1)

    Pirkko 16 november 2008

    God gryta ! Nästa gång jag tar lite mindre dill.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben