Konjakskransar

Serverar: 30 portioner

Visst kan det vara lite besvärligt att baka de här kakorna, men är man lätt på handen när man rullar och virar längderna så brukar det gå galant.

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • Drygt ½ dl strösocker
  • 1 äggula
  • 1½-2 msk konjak
  • 3½-4 dl vetemjöl
  • Smör eller margarin till plåten
  • Instruktioner

    1. Rör matfettet vitt. Tillsätt sockret och rör smeten porös.
    2. Blanda i äggula, konjak och vetemjöl. Arbeta ihop en smidig deg och lägg den kallt en stund.
    3. Rulla ut degen till smala längder. Vira dem två och två och skär ca 10 cm långa bitar.
    4. Forma kransar och lägg på smord plåt. Grädda 5-10 minuter i 225 grader. Låt kransarna kallna på plåten.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben