Koost

Serverar: 10 portioner

Gammeldags ost gjord på standardmjölk.

Ingredienser

  • 4 liter Standardmjölk
  • drygt 1 ½ msk ostlöpe
  • Saltlag
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 msk salt
  • lite socker
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken fingervarm (37 grader). Dra kastruller av plattan och rör ner ostlöpen.
    2. Rör då och då tills det klimpat till sig. Sila av i durkslag med en tunn kökshanduk i durkslaget. Krama ur vätskan. Klä en form med bakplåtspapper och ös upp ostmassan i den.
    3. Koka ihop saltlagen och låt kallna.
    4. Häll sedan saltlagen över osten och förvara i kylskåp.
    5. Gott som smörgåspålägg.

    Kommentarer (3)

    jolmen 25 februari 2008

    Jättegott!!

    kina123 24 april 2008

    Toppen, har letat efter ett sådant recept, tack :-)

    Tine 11 augusti 2008

    Tack för Receptet, det var jättebra Tine

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben