Kornbröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 2 timmar

Till tunnbröd brukar man använda kornmjöl, men för övrigt är det inte så vanligt i matbröd. Bröd på kornmjöl blir lite "kortare" i konsistensen än bröd bakat på andra mjölsorter.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 msk smält margarin eller olja
  • 7 dl kornmjöl
  • 6 dl vetemjöl
  • ½ tsk stött anis (kan uteslutas)
  • Instruktioner

    Lös upp jästen i lite av det ljumma vattnet. Häll på resten vatten. Tillsätt salt, margarin eller olja och anis. Blanda i de båda mjölsorterna växelvis. Arbeta degen i bunken och låt den sedan vila i 30 minuter under bakduk. Dela degen i två delar och forma varje till en rund limpa, ganska platt i formen. Jäs på plåt i ca 30 minuter. Nagga brödet med en gaffel. Grädda i 200 grader i 25-30 minuter. Låt svalna under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben