Korngrynskaka

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 40 minuter

Ska ätas ljummen, helst med lingonsylt till. Gott till julmaten eller som tillbehör till andra rätter.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl korngryn
  • 7 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl mjölk (eller buljong)
  • 3 msk smör
  • 3 stora gula lökar
  • 1 dl russin
  • 2 msk honung
  • 1 1/2 tsk mejram
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Koka korngryn och vatten på svag värme, ca 30 minuter. Späd med mjölken och koka ytterligare 30 minuter. Konsistensen ska vara som gröt. Hacka löken och låt den puttra mjuk i smöret. Blanda lök och russin i gröten, smaka av med honung och kryddor.
    2. Häll allt i en smord eldfast form och grädda i 225 grader C. ca 30 minuter eller tills kakan fått färg.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben