Soppan är gjord på billiga råvaror och kallades förr i tiden för sluring.
Ingredienser
150 g rimmat fläsk- eller oxkött
1 gul lök
1 liten kålrot
½ liten rotselleri
2 morötter
2 palsternackor
1 msk smör
1½ liter grönsaksbuljong
4 dl korngryn
1 lagerblad
3 kryddpepparkorn
½ tsk torkad timjan
Salt
Vitpeppar
Färsk timjan
Instruktioner
- Skär kött och grönsaker centimeterstora tärningar.
hetta upp en stor kstrull med en klick smör. Bryn fläsket och grönsakerna några minuter.
Tillsätt buljong, korngryn, lagerblad och kryddpepparkorn, låt koka upp.
- Sänk värmen och låt alltsammans sjuda under lock tills grönsakerna känns mjuka, ca 10 minuter.
Smaka av med salt och vitpeppar om det behövs.
Garnera med färsk timjan.
Kommentarer (0)