Korngrynssoppa

Serverar: 4 portioner

Soppan är gjord på billiga råvaror och kallades förr i tiden för sluring.

Ingredienser

  • 150 g rimmat fläsk- eller oxkött
  • 1 gul lök
  • 1 liten kålrot
  • ½ liten rotselleri
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 msk smör
  • 1½ liter grönsaksbuljong
  • 4 dl korngryn
  • 1 lagerblad
  • 3 kryddpepparkorn
  • ½ tsk torkad timjan
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Skär kött och grönsaker centimeterstora tärningar. hetta upp en stor kstrull med en klick smör. Bryn fläsket och grönsakerna några minuter. Tillsätt buljong, korngryn, lagerblad och kryddpepparkorn, låt koka upp.
    2. Sänk värmen och låt alltsammans sjuda under lock tills grönsakerna känns mjuka, ca 10 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar om det behövs. Garnera med färsk timjan.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben