Korv Stroganoff á la Monika

Serverar: 4 portioner

Jättegod korv Stroganoff med lite sting i.

Ingredienser

  • Ca 600 g falukorv
  • 1 purjolök, strimlad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 3-4 champinjoner, färska
  • 1-2 vitlöksklyftor, finhackade
  • ½-1 dl chilisås
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 ½-3 dl mjölk, 3%
  • 2 dl lätt crème fraiche, med paprika & chili
  • ½ dl riven gratängost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Chiligrillkrydda
  • Ev lite soja, till önskad färg
  • Instruktioner

    1. Tvätta paprika och purjolöken noga. Ansa champinjonerna. Skär falukorv i strimlor, skiva champinjonerna och skär paprikan i tärningar. Strimla purjon och hacka lök och vitlök.
    2. Bryn champinjoner, lök och purjolök några minuter tills det blir mjukt och glansigt, utan att det tar färg. Lägg i paprika, vitlök, grädde, mjölk, crème fraiche, korv och kryddor och låt allt puttra sakta i ca 15 -20 minuter. Lägg till sist i den rivna osten och låt det smälta ner under sakta omrörning de sista minuterna. Smaka av med mer kryddor om det behövs.
    3. Bjud kokt ris, pasta eller kokt potatis och en grönsallad till. Mums!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    martajanuszewska 21 augusti 2009

    Det var supergott. Skulle tacka för god mat å sambos vägar: TACK. Jag tog mig friheten att ändra lite och tillsätta 3-4 hackade tomater, 1-2 tsk tomatpuré och bytte ut visp- mot matlagningsgrädden.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben