Korvcouscous

Serverar: 4 portioner

God vardagsmat. Färgglad couscous med korv och grönsaker som serveras med en god sås.

Ingredienser

  • 4 dl couscous
  • 4 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3 frukost- eller chorizokorvar
  • 1 gul lök
  • 2 paprikor
  • Smör, att steka i
  • Sås
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk fransk senap
  • 1/2 – 1 tsk sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljongen och rör i couscous. Lägg på locket och ställ grytan åt sidan ca 6 min.
    2. Skär korven i skivor. Skala och hacka löken. Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Stek korv, lök och paprika i smör i en stor stekpanna. Blanda med couscousen.
    3. Rör ihop ingredienserna till såsen och servera den till.
    4. Tips! Couscous går bra att byta till bulgur.

    Kommentarer (1)

    EvisW 1 november 2009

    Gott. Jag hade även i kokt broccoli. Såsen är jättegod.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben