Korvfrittata

Serverar: 4 portioner

Med gurk- och paprikasalsa. Recept av landslagskocken Tom Sjöstedt.

Ingredienser

  • 100 g ölkorv vitlök
  • 300 g falukorv
  • 200 g champinjoner
  • 100 g ostronskivling
  • 1 gul lök
  • 1 msk matolja
  • 7 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 200 g kokt potatis, skivad
  • ½ ask babyspenat
  • 200 g gurka, skalad
  • 200 g grillad paprika
  • 2 gemsallad
  • 1 msk skivad gräslök
  • 1 tsk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skiva ölkorven och falukorven tunt och skär centimeterbreda bitar av falukorvsskivorna. Stek korv, svamp och lök i matolja. Smaka av med salt och peppar. Vispa ägg och mjölk. Smaka av med salt.
    2. Varva svampröran, potatis, babyspenat i ett smort bleck. Häll över äggblandningen och baka i ugnen på 150 grader ca 45 minut. Skär upp i portionsbitar. Skär gurka och paprika i skivor. Blanda med gemsallad, gräslök och olivolja. Garnera med plockad körvel.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben