I England kallas denna populära rätt för "Toad in the hole" (Paddan i hålet).
Här andvänds en tomat- och örtdoftande deg, som snabbt kan vispas ihop för hand.
Dessa minivarianter blir en enkel måltid, som barn älskar.
Ingredienser
150 g vetemjöl
25 g fullkornsmjöl
½ tsk salt
3 ägg
2 tsk tomatpuré
1 tsk torkade, blandade örtkryddor
3 ½ dl mjölk
1 msk solrosolja
24 prinskorvar
Tillbehör
Vita bönor i tomatsås
Instruktioner
- Sikta ner mjöl och salt i en bunke, skaka ur silen och gör en grop mitt i mjölhögen. Knäck ner äggen i gropen, tillsätt tomatpuré, örtkryddor och mjölk, och arbeta in mjölet lite i taget till en slät, tunn smet. Häll upp i en bringare och ställ åt sidan.
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Smörj en teflonform med plats för 12 muffins med olja på hushållspapper. Hålen för vara ca 6 cm rakt över.
Pricka korvarna med gaffel. Placera sedan 2 korvar bredvid varandra i varje hål. Ställ i ugn i 4 minuter, tills korvarna börjar brynas och fräsa.
- Ta ut ur ugnen och fördela smeten snabbt mellan hålen med korv i. Smeten ska fylla två tredjedels väg upp i varje grop så att korvarna sticker upp.
Grädda i ca 10 minuter, sänk sedan ugnsvärmen till 200 grader och grädda i ytterligare 25 minuter, tills bröden är gyllenbruna, höga, och hårda på ytan.
- Serveras varma med vita bönor i tomatsås.
Kommentarer (0)