Korvgropar

Serverar: 4 portioner

I England kallas denna populära rätt för "Toad in the hole" (Paddan i hålet). Här andvänds en tomat- och örtdoftande deg, som snabbt kan vispas ihop för hand. Dessa minivarianter blir en enkel måltid, som barn älskar.

Ingredienser

  • 150 g vetemjöl
  • 25 g fullkornsmjöl
  • ½ tsk salt
  • 3 ägg
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 tsk torkade, blandade örtkryddor
  • 3 ½ dl mjölk
  • 1 msk solrosolja
  • 24 prinskorvar
  • Tillbehör
  • Vita bönor i tomatsås
  • Instruktioner

    1. Sikta ner mjöl och salt i en bunke, skaka ur silen och gör en grop mitt i mjölhögen. Knäck ner äggen i gropen, tillsätt tomatpuré, örtkryddor och mjölk, och arbeta in mjölet lite i taget till en slät, tunn smet. Häll upp i en bringare och ställ åt sidan.
    2. Sätt ugnen på 220 grader.
    3. Smörj en teflonform med plats för 12 muffins med olja på hushållspapper. Hålen för vara ca 6 cm rakt över. Pricka korvarna med gaffel. Placera sedan 2 korvar bredvid varandra i varje hål. Ställ i ugn i 4 minuter, tills korvarna börjar brynas och fräsa.
    4. Ta ut ur ugnen och fördela smeten snabbt mellan hålen med korv i. Smeten ska fylla två tredjedels väg upp i varje grop så att korvarna sticker upp. Grädda i ca 10 minuter, sänk sedan ugnsvärmen till 200 grader och grädda i ytterligare 25 minuter, tills bröden är gyllenbruna, höga, och hårda på ytan.
    5. Serveras varma med vita bönor i tomatsås.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben