Korvjambalaya

Serverar: 4 portioner

Klassiska jambalayan på svenskt vis.

Ingredienser

  • 3 dl långkornigt ris
  • 6 dl hönsbuljong, av tärning
  • 1/2 msk paprikapulver
  • 1/2 grön eller röd chili
  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 4 kabanosskorvar
  • 1 msk olja
  • 1 burk ananasringar, ca 227 g
  • Instruktioner

    1. Koka riset i buljongen smaksatt med paprikapulver i ca 20 minuter.
    2. Kärna ur och strimla chili och paprika. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär korven i bitar.
    3. Fräs chili, paprika, lök och korv i en stekpanna med olja.
    4. Blanda det frästa med det nykokta riset och ananasen skuren i små bitar.

    Kommentarer (1)

    SvetlanaLindahl 29 juli 2010

    lätt att göra o go!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben