Korvomelett a la söderslätt

Serverar: 4 portioner

Som skånetös får jag ju puscha lite för skåne och skånska recept.

Ingredienser

  • 400 gr varmkorv i 2 cm bitar
  • 4 kokta potatisar i bitar
  • 1 finhackad gul lök
  • 1/2 purjolök
  • 1 finhackad rödlök
  • 100 gr champinjoner i skivor
  • smör till stekningen
  • finhackad persilja
  • ca 100 gr riven ost
  • Äggstanning
  • 6 ägg
  • 2 msk skånsk senap
  • 1 1/2 dl mjölk
  • Salt
  • Vitpeppar
  • En nya socker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Stek potatis, lök, korv ocg champinjoner sakta i lite smör. Blanda ihop äggstanningen och smaka av den med salt, vitpeppar och socker. Rör i den finhackade persiljan och lite av osten. Slå äggstanningen över korv- och potatisblandningen i pannan. Vänd lite i omeletten så att den inte bränner vid. Strö sedan på det sista av osten och sätt in i ugnen. Grädda i ca 15 min eller tills omeletten är gyllenbrun och riktigt hög. Servera med en god sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben