Korvotto

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En härligt enkel, snabb, lättgjord och billig variant av risotto. När ”Lilla Gumman” fyllde år för 1 månad sen var kassan skral. Ville göra något nytt och kom på att det vara Ottodagen och hon älskar ris. Svängde då ihop denna rätt på dryga halvtimmen och höll tummarna att hon skulle bli nöjd. Hon blev så nöjd med sin KorvOtto att jag även fick göra den idag igen.

Ingredienser

  • 400-500 g grillkorv
  • 2-3 morötter (250 g)
  • ½ purjolök (100 g vita delen)
  • 175-200 g champinjoner (1 burk skivade med spad)
  • 400 g tomater krossade (1 burk)
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 4 dl vatten
  • 1 tärning mörk oxbuljong
  • 1-2 msk dijonsenap
  • 3 dl matris
  • 25 g smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Häll av och spar spadet från champinjonerna, späd det med vatten till 5 dl. Dela morötter och purjo på längden och skär sen i skivor. Skär korven i slantar, använder ni tjock grillkorv delas de först på längden. Fräs smöret i en gryta och lägg i morötter och champinjoner. Låt fräsa till svampen knäpper och morötterna fått lite färg. Rör ner korv och smula över buljongtärning. Tillsätt vattnet och tomaterna, pressa i vitlök, klicka i senap och rör om. Låt koka upp och rör då ner riset. Låt koka under lock i 15 minuter, rör ner purjo och stäng av plattan. Låt stå på eftervärme ungefär 5 minuter. Servera med brytbröd eller vitlöksbröd.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben